Filmpremière 28 september Cinema ZED – Hasselt
Een huilende man heeft het levenloze lichaam van een vrouw in zijn armen… het begin van één grote trip met verbazingwekkende personages, hopperiaanse taferelen en vooral veel muziek. Vier curatoren stelden vier gelegenheidsbands samen die de opdracht kregen om een unieke creatie te maken. De vier composities zijn bij elkaar gebracht in een one shot film waarin acteurs Peter De Graef en Sigrid Vinks je mee op sleeptouw nemen.

De filmvertoning zal naadloos overgaan in een live concert met Hantrax, Michiel De Malsche & Adilia Yip met een volledige versie van hun compositie. 

“Hoe kunnen we een concertcaptatie verheffen tot een gesamtkunstwerk waarbij muziek, beeld, performance, dans,… samenkomen?” vroegen concertorganisatoren Muziekodroom, De Serre & B-classic zich af. Het antwoord is deze unieke film die op één dag werd gedraaid met een ploeg van meer dan 100 mensen.

Het luik ‘Harder’ met Hantrax, Michiel De Malsche & Adilia Yip brengt piano, marimba en electronica samen. In ‘Better’ verenigen Maya Dhondt, Vieze Meisje en Liew Niyomkarn piano, gitaar, electronica en zang. Susobrino werk in ‘Faster’ samen met componist Lucas Van Vlierberghe en het strijkorkest Young Belgian Strings. In ’Stronger’ tenslotte, brengen Benjamin Abel Meirhaeghe & Laurens Mariën een nummer met harpiste Alma Auer in een scenografie van theatermakers Simon en Vincent Lynen a.k.a. Frankie.