‘Geboeid/Prometheus’  van Jan Decorte werd in literair Nederland enthousiast onthaald.
Op Moors Magazine verscheen:

“Het meest verbijsterende boek dat ik in tijden in handen heb gekregen is deze tekst van theatermaker Jan Decorte – het is een, hoe zullen we het zeggen, “bewerking” van de tragedie Prometheus van Aischylos, maar een volstrekt anarchistische bewerking van een opmerkelijk genie.
Decorte trekt zich niets aan van regels en wetten – hij lapt alle spellingsregels aan zijn laars, vertelt geen verhaal zoals we dat gewend zijn, maar gooit de lezer in het diepe met een reeks smalle kolommen tekst in een soort fonetisch Vlaams dat in eerste instantie vreemd aandoet.
Maar ga je lezen, en zeker hardop lezen, dan gebeurt het wonder: je wordt gegrepen door de tekst – Decorte maakt je aan het lachen, hij ontroert, en door de vreemde cadans van die korte zinnen weet hij je te grijpen op een bijzondere, onnavolgbare manier. Voordat je het weet zit je bijna in trance die teksten hardop voor te lezen.
Want hardop lezen is hier wel aan te bevelen. Je hoeft niet speciaal Vlaams, Limburgs of Brabants te kunnen spreken om deze teksten te kunnen waarderen, probeer gewoon de betekenis te vatten, en ga mee met de cadans van Decorte. Wellicht ben je dan na de eerste drie bladzijden al net zo lyrisch en enthousiast als ik.
Want dat is wat deze tekst doet – ik heb de neiging om hem hardop te gaan staan declareren voor iedereen die maar wil luisteren omdat ik razend enthousiast ben over deze ongewone hervertelling van een oude tragedie door deze hedendaagse Belgische theaterman. Het is werkelijk nergens mee te vergelijken, volstrekt uniek en verbluffend indrukwekkend.”